Så var det klart for det tradisjonelle Vårløpet på Varna. Vi reiste nedover tordag ettermiddag så vi var klare for å få med oss alle treningsheatene på fredag. Mads har ikke prøvd Varna i KZ2, så han måtte bruke all tid han kunne for å få kjørt seg inn på bana.
Fredag var det regn, men det var OK å kjøre i regn selv om det skulle bli opphold lørdag. Vi fant et fint oppsett på karten og det fungerte veldig bra med kjøringa.
Lørdag opprant med strålende sol og et totalt værskifte hadde skjedd. Alt blir triveligere i sola, ihvertfall for mekanikere og publikum. Blant pilotene er det nok delte meninger da de beste ikke blir så klare favoritter på regnføre da det er noen flere faktorer som spiller inn på resultatet.
Innlandstemet var godt representert denne gangen også med førere i nesten alle klasser.
Her en liten oppsummering:

Cadetti
Petter Bjørnstad hadde ingen perfekt start på dagen og fikk 11. beste tid på tidkjøringen. Kom sterkere i heatene og hadde 6. plass i første og andre innledende for så å havne på en god 7. plass i finalen🙂.

Mini
Thea Olsen startet bra og fikk 9. beste tid i tidkjøringen. I første innledende lå hun fortsatt på 9. plass, men kjørte seg opp en plass til 8. i andre innledende.
I finalen kjørte Thea skikkelig godt og viste muskler til gutta og kjørte seg opp til en veldig god 6. plass. Pass dere gutter, Thea kommer til å slå fra seg i år !!🤩

KF3
Theodor Olsen er første års kjører i KF3 og har ellerede etablert seg i tetskiktet.
Fikk 6. beste tid i tidkjøringen, beholdt plassen i første innledende og en plass ned etter andre innledende.
I finalen ble dessverre Theodor rammet av "uflaksen" da gassvaieren røk
Theodor kommer nok fryktelig tilbake på hjemmebanen neste helg😎

Yamaha
Kim Andre Gjerde var igjen suveren på hjemmebane og hadde bestetid i tidkjøringen og vant alle heatene samt finalen suverent ! Gratulere Kim Andre`😀

Den som ga Kim Andre mest kamp i starten var Henrik Østgård som hadde 2. bestetid i tidkjøringen og dermed fikk 2. startspor i første innledende🙂
Var litt uheldig i 1. innledende og falt ned til 5. plass, men i andre innledende kjørte han igjen fantastisk og kjørte seg opp igjen til 3. plass.
I finalen kjørte Henrik også bra og sluttet på en fin 5. plass.🙂 Ps. Pass dere på Elverum gutter, da har Henrik hjemmebane !😎

Christopher Andreas Aasheim fikk det ikke helt til å stemme på tidkjøringen, men kom sterkt utover i løpet med 7. plass i første innledende, 6. plass i andre innledende og sluttet på pallen med en kjempefin 3. plass ! Gratulere Christopher😀.

For Robin Solheim stemte det ikke i tidkjøringen og hadde 12. beste tid. Fra der gikk det bare en vei og Robin får det skikkelig til i år. Allerede i første innledende var han oppe på 6. plass og ytterligere to plasser opp i andre innledende til 4. plass.
Denne plassen beholdt han også i finalen. Godt kjørt og gratulere med fin plassering. 🙂Sikter nok på pallen på Elverum tenker jeg.😎
Hmm, lurer på hvor han har kjøpt ramma si ??

Formel Rotax
Eskil Dahlen fikk en skikkelig opptur når "gode medhjelpere" fant ut at eksosventilen var snudd feil vei, da smatt rundetiden ned med ett sek !
Eskil hadde virkelig fart på sakene i helga og satte beste rundetid i tidkjøringen i et meget tøft Rotaxfelt !!😀 Imponerende kjøring Eskil.
Han hadde første startspor i første innledende, kom godt ut og ledet ut fra første sving. Alltid vanskelig i første runde å holde posisjonen da det er mye som skjer rett bak og så også her. Det var et par som smatt forbi, men Eskil holdt god fart og var godt etablert i topp 3. Så begynte noe underlig å skje 😮for plutselig pekte han på bremsene og måtte bare sakke akterut for å unngå å kjøre av banen da bremsene sviktet. Mekaniker`n banna så stygt 😠at småungene på tribunen løp og gjemte seg....
Eskil kjørte inn til 10. plass.
I andre innledende var bremsene og piloten på hugget igjen og han kjørte seg opp til 6. plass🙂 og smilet var på vei tilbake.
I finalen klatret han ennå en plass opp og endte på en fin 5. plass til tross for at bremsene ikke ville seg helt nå heller. Eskil hadde BESTE rundetid i finalen, så får de skikk på bremsene til neste helg er han på pallen. Imponerende kjøring igjen.🙂

Christoffer Vestli var også med helt fremme og hadde 3. beste tid i tidkjøringen.🙂
Falt ned til 6. plass etter første innledende, men var uheldig i 2. innledende og fikk ikke fullført.
I finalen kjørte han fremragende og endte på en god 9. plass til tross for problemene i andre innledende.

For Andreas Hagelund ble Varna en stor skuffelse da han ikke fikk motoren til å gå😥. Andreas legger nok opp til en frykteig revansje på Elverum til helga😠

KZ2
Dette var Mads Emil sitt andre løp i KZ2. Han fikk andre beste tid på tidkjøringen og fikk derved andre startspor i første innledende runde. I KZ2 er det stående start og denne er svært avgjørende for utfallet av løpet. Mads Emil hadde en kanonstart og tok ledelsen inn i første sving. Ledelsen beholdt han omtrent halveis, da han hadde en stygg bomgiring som resulterte i at han mistet en plass igjen og kom inn som nummer to.
I andre innledende hadde han igjen en knallstart og tok på ny ledelsen inn i første sving. Klarte å holde konkurrentene bak seg på tross av iherdige forsøk på å komme forbi. Da det gjensto 5 runder av løpet prøvde han som lå nummer to med en meget tvilsom forbikjøring noe som førte til at han klatret opp på karten til Mads, spant rundt og måtte bryte løpet pga. skjev bakaksel. Mads kom seg heldigvis videre lettere «sjokkskadet» 😮og vant andre innledende. Nå fikk Mads første startspor i finalen.🙂
Da mekanikerne skulle varmkjøre motoren før finalekjøringen oppdaget de til sin forskrekkelse 🤔at Mads sin bakaksel også var blitt bøyd i sammenstøtet i andre innledende runde. Nå ble det meget hektisk i depoet da det kun var 20 min til start og bakakselen måtte skiftes ! Heldigvis var Trond Østvold der  som hjalp til med å bytte bakaksel og Mads kom seg på startplata med ny bakaksel i siste minutt før starten skulle gå.
Han hadde kjempestart igjen, kom først ut og beholdt ledelsen hele løpet og vant med god margin.😀
Seier`n må nok Mads dele med Trond Østvold i Energy Norge som var til stor hjelp med oppsett, tuning av motor og ikke minst bytte av bakaksel da det gjald som mest.