Nr. 1 Kim Andre Gjerde
Nr. 2 Torbjørn Lunden Bjerke
Nr. 3 Eric Brevik
Nr. 4 Jonas W. Bråten
Nr. 5 Andreas Kulstad Hagelund
Nr. 6 Joakim Vestli
Nr. 7 Eskil Dahlen
Nr. 8 Mads Emil Siljehaug
Nr. 9 Christopher Andreas Aasheim
Nr. 10 Chris Mikael Hansen

Løpsrapport fra NM på Elverum 02-03.07.2011

Her kommer løpsrapport fra NM på Elverum. 

Tiden før NM har det vært lite løpskjøring på oss da siste løpet vi deltok i var Big Prize i Trøgstad 28 mai, så vi har hatt god tid til forberedelser. Var to ganger og trente på Elverum før NM. En gang med Energyteamet da vi fikk testa både på tørt og regn da det kom noen skikkelige regnskurer på slutten av treningen. Var også å trena helga før NM da det var steikende sol og varmt, så fikk vi testa oppsett på det føret også. Men som så mange ganger før, det som har fungert en gang fungerer ikke alltid neste gang selv om det tilsynelatende er tilsvarende like forhold. Det er en av mange ting som gjør det så innmari frustrerende og samtidig interessant og utfordrende med denne sporten.

Fredag morgen var vi på plass og kjørte noen greie treningspass. Fikk ikke alle svar vi ønsket, men det fungert greit nok og motorene ble innkjørt og testa en etter en.


Tidkjøringen.

Nå var spenningen til å ta å fæle på og temperaturen steg både i og utenfor banen. Nå måtte alt stemme og ingen dumme mekanikertabber takk !

Været holdt seg merkelig nok tørt selv om skyene hang tunge rundt oss hele dagen. Det første etter warm up var den avgjørende tidkjøringen. Heldigvis hadde de delt klassen i to så det ble mere plass på banen. Mads hadde startspor to som han ikke var helt fornøyd med da han heller vil ha noen foran seg han kan "strekke seg" etter. Kom det ingen tidlig opp var det jo like godt å gi jernet og stikke og heller ha fri bane, så det ble resultatet. Og heldigvis at han gjorde det for etter fire runder var det bråstopp da motoren lagde så grusomme lyder at Mads var redd for skjæring, (dårlig erfaring med det) bråbremset og kastet karten ut av banen ! Nå viste det seg etterpå at det ikke var skjedd noe spesielt, men en stor usikkerhet hadde meldt seg !🤨

Fikk ikke så mye føling med hvor fort det gikk, men det så bra ut og han fikk 3. beste tid i sin gruppe og 5. beste tid totalt. Veldig bra og bedre enn forventet. Perfekt start !🤩


Innledende heat

I innledende heatkjøring ble klassen delt i tre puljer og alle puljene kjørte mot hverandre i tre innledende heat. Første heat gikk utrolig bra og han kjørte inn som nummer 2.

Andre heat på samme måte og kom inn på 3. plass

Tredje og siste heat startet også veldig bra, lå lenge som nummer to og klarte å kjøre seg opp i ledelsen noen runder med solid forsprang. Da begynner plutselig motoren å fuske og vil ikke gå på lave turtall, like før alt stopper opp. Samme symptomer som under tidkjøringen, men ikke fullt så kraftig. Han mister førsteplassen, men sliter seg i mål som nummer 2.

Heatkjøringen har gått over all forventning og han får startspor 3 i prefinanlen !😀   

 Prefinalen

Det startet veldig bra, kom ut som nummer to i starten og la seg på bakfangeren til Gjerde. Trodde en stund at han ville prøve på forbikjøring for han hadde mye å kjøre med. Viste seg snart at det var bare å glemme for alt fungerte ikke optimalt for å hevde seg i dette selskapet. Motoren gikk ikke som den skulle og den fusket på lave turtall igjen som den hadde gjort noen ganger i heatkjøringen. Det ble også etterhvert varmt for dekkene og klistringen bare tiltok. Da var det bare å prøve å unngå å miste plasser. Det ble tungt på slutten og han kjørte inn til 7. plass.🤔


Finalen

Til finalekjøringen fikk vi satt opp ramma så den slapp ennå mer og håpet det kunne avhjelpe klistringen. Det at motoren fuska var vi veldig usikre på årsaken til. Vi kunne bytte motor, men Mads var veldig oppsatt på å bruke den samme, så det eneste vi gjorde var å gå over forgasser og bytte plugg igjen.

Kom veldig bra ut i starten igjen og holdt godt følge med de foran. Men som i prefinalen ville det seg ikke, motoren fuska igjen og klistringa var bedre, men ikke godt nok til at han klarte å forsere. Kjørte seg inn til en 8. plass. Plasseringen var helt OK og han hadde nok vært fornøyd med plasseringen dersom han ikke hadde kjørt så godt innledningsvis.


Nr. 1 ble Kim Andre Gjerde som var i en klasse for seg under hele NM. Han vant alle sine heat og vant også finalen med god margin.

Nr. 2 Torbjørn Lunden Bjerke

Nr. 3 Eric Brevik

Nr. 4 Jonas W. Bråten

Nr. 5 Andreas Kullstad Hagelund. Andreas kjørte på hjemmebane og etter de plasseringene han har hatt tidligere i år var han å regne med om å slåss om pallplasser. Var derimot uheldig i innledende runder og sleit med en motor som ikke ville som forventet. Andreas kom sterkt tilbake i finalen og imponerte alle med meget god kjøring.

Nr. 6 Joakim Vestli. Joakim er alltid å regne med og han kjørte jevnt godt hele NM uten kanskje å få frem det aller siste som vi vet Joakim kan. Hadde nok forventet han på pallen.

Nr.7  Eskil Dahlen. Eskil har vist knallform og er å regne med i toppen når alt klaffer. Hadde en noe trøblete heatkjøring, men kom sterkt tilbake i finalekjøringene og kjørte bare bedre og bedre utover i finalen.

Nr. 8 Mads Emil

Nr. 9 Christopher Åsheim. Christopher imponerte alle med meget sterk kjøring og blir å regne med i toppen fremover.

Nr. 10 Chris Michael Hansen.

Team Innlandet gjengen forsynte seg grovt av premiebordet med 5 av 10 premier som vi må være veldig godt fornøyde med selv om det ikke ble pallplasser denne gangen.

Gratulere med velfortjent seier og NM tittel igjen Kim Andre !! 😀


Formel KZ2

Her var Kenneth Østvold suveren og trygget seier og NM tittel.

GRATULERE Kenneth !!😀