Dette var første løpet i GT4 med ny bil og nytt team.

Vi ankom Italia sent om kvelden onsdag, torsdag var det klargjøring av team, drilling pit stop med bytte av sjåfør og teoritimer i RYS Academy. I GT4 er det 2 førere på hver bil som bytter en gang iløpet av racet. 20 min + 1 runde---bytte sjåfør i pit--- så andre fører 20 min + 1 runde før målgang. Pitstop må være på min. 90 sek, hvis ikke blir det tidsstraff med stop and go.

 

Fredag 22.04: Trening og kvalifisering.

På treningen brukte Mads passene til å bli kjent med bilen og bana. Det tok ikke mange rundene før rundetidene begynte å sitte og Mads fant ut av oppsettet på bilen og hva den tålte av fart i svingene før den slapp. KTM èn er bare 900 kg og har 360 Hk, så den er utrolig kjapp og stabil på svingete parti, men taper terreng mot muskelbilen på 500 Hk på rettstrekkene. Det utjevner seg utover i løpet og de er ganske jevne på rundetider.

Fredag ettermiddag var det kvalikkjøring. Mads sin codriver fra polen kjørte 1. kvalikrunde og satte 11. beste tid. Ut fra det fikk da da 11. startspor i  løpet på lørdag og med polakken som fører på første del før bytte.

Mads kjørte 2. kvalikrunde og satte 3. beste tid ( Lik tid med en annen KTM bil). Ut fra det fikk de 4. startspor på løpet på søndag og med Mads som fører på første del før bytte.

Lørdag 23.04: Løp 1.

Polakken starta og kjørte jevnt bra og kjørte seg opp til en 7-8. plass før bytte. Pitstoppen ble et mareritt da de rota med beltene, stressa og ingen gjorde det de hadde trent på. Det er 2 teknikere pluss sjåførene som kan delta i pit-stoppen og alle har hver sin oppgave...trodde de. Det endte med at beltene ikke ble satt starmt nok på Mads og han kjørte ut noen sek. for tidlig da tekniker som tok tida ikke holdt han tilbake. I tillegg hadde han mistet radiokontakten med teknikerne slik at han mistet all informasjon fra pit. Da han kjørte ut for tidlig fikk han stop and go starff som han aldri fikk beskjed om og dermed bare kjørte løpet ut og ble disket.

Han kjørte likevel godt, kjørte seg opp til 2. plass og var med å kjempa om seieren. I siste langsvingen og strekka før mål kom det to muskelbiler som seig forbi og han kjørte inn til 4. plass, men ble disket pga. pitstoppet.

 

Søndag 24.04: Løp 2

Nå hadde de startposisjon etter Mads sin tidkjøring på fredag og Mads hadde 4. startspor. Det startet veldig bra og Mads holdt posisjonen gjennom første og andre kurve. Ut fra tredje kurve mistet Mads litt effekt og fart slik at en Porsche så sitt snitt ti å presse seg frem mellom Mads og en Camaro som hadde vært utenfor bana og var på vei innpå igjen. Her ble det ikke plass og Porschen dunka inn i siden på Mads som så fikk sleng på bilen og snurra rundt midt i feltet og gikk baklengs ut av bana og inn i autovernet. Bilen fikk hard medfart og var ikke kjørbar etter dette, men heldigvis at han snurret ut av bana og kom unna 23 biler som kom dundrende bak. Om Porscheføreren fikk sin straff for å ha forårsaket crashen hjalp det lite for Mads og teamet som fikk ødelagt løpet og bilen.

Mads fikk veldig mange positive tilbakemeldinger for kjøringa si fra Reiter Teamet og andre, så alt i alt en positiv helg selv om resultatene uteble.

Monzabanen er et utrolig flott anlegg og på løpsdagene var det et folkeliv som kunne ta pusten fra to små døler som hadde forvilla seg til Italia, litt annet enn hva vi var vant til fra Norge.