Løpsrapport Silverstone 20.05.2018

Så var det klart for legendariske Silverstone. Teamet ankom banen med blandede følelser og stor respekt for banen og alle visste at det ville bli en stor utfordring og knallhard jobbing for å få med seg poeng herfra. Denne banen favoriserte absolutt ikke bilen da banen har få rettstrekker og mange krappe svinger og sjikaner.

Dette viste seg å stemme tidlig på treningsrundene, så teknikerteamet og sjåførene måtte jobbe iherdig med oppsettet på bilen for å tilpasset den best mulig banen. Det som fungerte best var å sette opp bilen veldig stiv, men det førte samtidig til at den ble veldig nervøs og vanskelig å kjøre.

Kvalifisering

Lenny, Patrick og Mads

Mads skulle kjøre Q1 denne gangen. Fant seg aldri en god posisjon på banen og fikk aldri gjennomført en hel runde uten forstyrrende trafikk. Det var en meget frustrert pilot som kom inn i pit med kvaltid på 1.59.5

Lenny kjørte Q2 og med han fungerte det godt og han satte en god runde på 1.58.1

Patrick kjørte veldig godt på Q3 og satte bestetid av de tre på sterke 1.57.4

Samlet fikk de 1.58.3 og 26. startspor, 4. raskeste av Silver Cup bilene.

 

Startoppstilling

Fortsatt gridgirls i Blancpain

Selve løpet

Lenny startet nr. 26 i feltet og nr. 4 av de som kjørte i Silver Cup. Han startet fra en vanskelig posisjon midt i feltet, men kjørte veldig fornuftig og godt og gjennomførte uten uhell og kunne overlevere bilen etter en time til Mads på omtrent samme posisjon.

Mads fortsatte i samme stil med fornuftig kjøring og jevne runder uten uhell og kunne etter sin time kjøre inn til omtrent samme posisjon som han overtok bilen.

Patrick var sist ut, kjørte jevnt fort uten å ta sjanser. De lå lenge an til å få en 4. plass, men på slutten var det to biler i Silver Cup som fikk problemer. En Jaguar mista bakhjulet og en fikk tidsstraff, så da var det duket for pallen og 2. plass i Silver Cup med litt stang inn. Totalt alle klasser ble de nr. 23

Pit-stop

Klart for Mads

Mads, Lenny og Patrick på vei til podiet

2. plass i Silver Cup

og så ble det shampisdusj....

2. Plass Silver Cup

Supporterne med, Lone og Ida