Vinnere av 2-timern formel Yamaha
Robin W. Boge og Mads Emil

Løpsrapport fra Varna 25.09.2011

Her kommer løpsrapport fra Varna 25.09.2011, 2 timern.

Ny dag og nye muligheter. Været fortsatte med tørt og delvis skyet, så det så ut til å bli stabile fine forhold utover dagen.

2 timern er jo et spesielt løp der det gjelder å finne seg en makker som har tilnærmelsesvis samme vekt og at begge passer i likt oppsett på karten. Slik sett passet Robin og Mads perfekt da de er like lange og vekta skilte kun 200 g.
Det ble mye synsing frem og tilbake, men de endte opp med å bruke Energyramma til Mads og "værsting" motoren til Robin. Dette skulle vise seg å bli et godt valg.
Mads skulle starte og kjøre minst en time før depotstopp. Fikk en dårlig startsportrekning med start helt bakerst så han hadde en jobb å gjøre med å få kjørt seg oppover i feltet. De første 10-15 min gikk veldig greit og han avansert i feltet og kjørte seg opp til en andre plass før han i svingen før målsvingen slo albuen i motoren og fikk blokkert rattet slik at han måtte ut på gresset. 😮Kom seg heldigvis innpå uten å snurre, men tapte omtrent alle plassene han hadde greid å opparbeide seg og det var bare å starte på ny opphenting. Etter ca halvkjørt hadde han greid å kjøre seg opp til andre plass igjen, men var ca 10-12 sek bak Eskil Dahlen som kjørte veldig godt og hadde på dette tidspunktet full kontroll.
Mads kom aldri nærmere Eskil og lå med samme avstand bak da det var klart for depotstop og bytte av fører.
Vi hadde et meget raskt stopp og var ute igjen på rekordtid. Det var nok her de la grunnlaget for seieren og de hadde en god ledelse på nummer to. Robin kjørte veldig stabilt og godt og økte forspranget utover i løpet. Da det gjensto 5 min ble det pludselig dramatikk og ny spenning da Robin fik en 10 sek "stop and go" for en ureglementert passering.😥 Heldigvis hadde han opparbeidet seg et så godt forsparng at det holdt i mål med 12 sek på nummer 2 som var Joakim Vestli og Fredrik Johansen. Nr. 3 ble Eskil Dahlen og Martin Heier.😀 
Men det var ikke slutt med det for nå var det inn til kontrollveiing på begge førere. Trodde vi hadde kontroll på dette da vi så på bensintanken at det skulle holde ettersom vi hadde mere bensin igjen enn da vi kontrollveide kvelden før.
Mads først på vekta... som viste 143 kg !!! Nei og nei nøyaktig på grensa og Robin var litt lettere !! Robin på vekta.... som viste 143 kg !!!!
Dette var mer enn flaks for en ting hadde vi nok ikke regnet med, at pilotene svetta som griser i to timer og mista vekt. Puh det var på det berømte håret, men holdt med et nødskrik !!! 1. plassen var berga😀

En gedigen opptur og flott avslutning på en veldig bra sesong.

Mini
I Mini var det noen lokale Team Innlandet karer som gjorde det skarpt.
Aleksandr Vestli med makker Bård Heksum tok 2. plassen og Henrik Østgård med makker Mathias K. Hamre tok 3. plassen. Gratulere !!🙂


Dette ble nok siste løpet til Mads i formel Yamaha. Neste år blir det i værstigklassa KZ2 og utstyret er allerede på plass.