Omsider igang igjen...

Løpsrapport fra Varna 24.09.2011

Her kommer løpsrapport fra Varna 24.09.2011, Høstfinalen.

Så var vi igang igjen etter et langt "ufrivillig" opphold.

Strålende høstvær som vanlig på Høstfinalen og alt lå tilrette for en fin og hyggelig gokarthelg sammen med Team Innlandet og andre gokartkamerater og konkurrenter.

Vi kom nedover fredag formiddag og fikk kjørt et par treningsheat med en motor vi ikke hadde fått testet ut etter bytte av bunnkasse. Denne svarte ikke helt til forventningene så vi besluttet å kjøre på det safe med motoren vi "nesten" vant med på Kissanracet. Da var det plugghetta som lurte oss, motoren gikk utmerket den.

Lørdag 24.09.11
Warm upèn satt som den skulle og Mads var med i teten der vi håpet på. Det var svar nok til ikke å gjøre vesentlige forandringer før tidkjøringen.

Foran tidkjøringen besluttet vi å kjøre på "gamle" dekk da været så ut til å bli varmt utover dagen, for det å få feste har ikke vært utfordringen med Energyramma, heller det motsatte med for mye feste.
Dette viste seg å bli et godt trekk og tidkjøringen fungerte optimalt. Mads satte bestetid tett fulgt av Robin W. Boge og med Henrik Krogstad på 3. plass.🙂

Mads hadde 1. startspor i første innledende, kom godt igang, men hadde en "sleiv" i andre runde slik at Robin passert. Kom seg aldrig riktig opp i fart igjen som på tidkjøringen og kom inn som nummer to.

I andre innledende fikk han da det vanskelige andre sporet og kom som forventet ut som nummer tre etter Boge og Krogstad. Hang godt med de og var aldri presset fra bak, men hadde ikke farten inne til å forsere oppover. Greit nok med tredje plass i heatet.
 Mads og Krogstad var langt foran nummer fire rett før målgang og det ble veldig "taktisk" kjøring av disse da begge ville ha tredje startspor i finalen. Krogstad slapp Mads forbi på sisterunden, men rett før målgang stanset begge nesten helt opp før målstreken for ikke å komme først over. Det var ikke bra da det kom karter for full spiker bak og det kunne fort ha oppstått farlige situasjoner. Begge ble innkalt til dommertårnet etter heatet og fikk en reprimande for uvettig kjøring som var helt på sin plass. Begge innrømmet at dette var ubetenksomt og lovte bot og bedring.🤭

Finalen
Det var en som manglet i toppen på tid- og heatkjøringen som hadde vært forfulgt av uhell tidligere i løpet og det var Kim Andre`Gjerde. Han var på full fart oppover og alle visste at det kun var et tidsspørsmål før han var med i tetstriden dersom ikke uhellene fortsatte å forfølge han. 
Og ganske riktig, det tok ikke mange rundene i finalen før Kim Andre gjorde seg sterkt gjeldende og var som sedvanlig overlegen når alt fungerte med utstyret. Han vinket og showet siste rundene og var helt overlegen.  Gratulere Kim Andre`, suveren igjen.😎
Mads hadde ingen mulighet til å kjøre seg opp på pallen, til det gikk det rett og slett ikke fort nok. Han kom inn på en fin 4. plass og var ok fornøyd med det på tross av bedre kjøring tidligere på dagen. 🙂

Formel Yamaha:
Nr. 1 Kim Andre Gjerde
Nr. 2 Robin W. Boge
Nr. 3 Henrik Krogstad
Nr. 4 Mads Emil
Nr. 6 Simen Aaserud
Nr. 9 Henrik Østgård
Eskil Dahlen og Veronica Aaserud var innblandet i krasjen i første sving og kom ikke i mål.

Formel Mini:
Nr. 1 Torjus Havdal
Nr. 2 Dennis Moen
Nr. 3 Marius Eklund
Nr. 5 Theodor Olsen
Nr. 10 Håvard Andreassen
Nr. 11 Aleksander Vestli
Nr. 17 Thomas Sukkestad
Nr. 19 Martin Andreassen
Nr. 20 Christoffer Olsen
Nr. 24 Vilde Danielsberg
Nr. 25 Sivert Anseth