KissanCup, Elverum 30-31.07.2011
Nr. 1 Christopher A. Åsheim
Nr. 2 Mads Emil
Nr. 3 Andreas Kullstad Hagelund

Elverum 30.07.2011 Kissanracet

Her kommer løpsrapport fra Kissanracet i Elverum

Så var vi tilbake til NM bana og omtrent like forhold som det var under NM med varmt og godt vær og skikkelig "klisterføre".
Løpet gikk over to dager med separate løp lørdag og søndag og sammenalgt for disse løpene gav resultatet i KissanCupen.

Lørdag 30.07.2011

Tidkjøringen
Mads fikk til en brukbar tidkjøring og satte 3. beste tid.🙂

1. innledende
Vi så fort at vi fikk en utfordring med å få det til å slippe da det var veldig varmt og ekstremt mye gummi på bana.
Mads hang ikke helt med de beste og falt ned til en 5. plass

2. innledende
Joakim Vestli var igjen suveren i teten og var best igjen. Mads klarte å kjøre seg opp en plass til 4. plass. Det klistret fortsatt veldig og vi sleit med å finne riktig oppsett og lufttrykk for å unngå klistring.

Finalen
I finalen gikk det mye lettere og Mads kjørte veldig godt utifra rådende forhold, kjørte seg opp og kom inn på en kjempefin 2. plass etter Joakim Vestli. Mads hadde noen utrolige tette og gode fighter med Andreas og Christopher og klarte i siste runde å passer de og sikret dermed 2. plassen foran Andreas K. Hagelund og Christopher A. Åsheim.  😀
Det burde vært en 3. plass da Jonas W. Bråten kjørte raskere og lå på en klar 2. plass da han i skjærte motoren.

Nr. 1 Joakim Vestli
Nr. 2 Mads Emil
Nr. 3 Andreas Kullstad Hagelund
Nr. 4 Christopher Andreas Åsheim
Nr. 5 Lars Løkken Husa
Nr. 6 Veronica Aaserud
Nr. 9 Simen Aaserud


Plasseringer andre lokale førere lørdag:
Cadetti:
Nr. 3 Andre Kullstad Hagelund 😀 Gratulere med pallplass Andre !!!
Nr. 4 Lasse Sætre
Nr. 8 Petter Bjørnstad
Nr. 12 Vegard Andreassen

Mini:
Nr. 5 Thea Olsen. Kjempekjøring av Thea, her viste hun virkelig klasse og viser at hun er helt på høyde med de beste når alt klaffer. Gratulere Thea !!😀
Nr. 6 Theodor Olsen
Nr. 7 Henrik Østgård
Nr. 8 Aleksander Vestli
Nr. 9 Lasse Sætre
Nr. 11 Håvard Andreassen
Nr. 13 Martin Andreassen
Nr. 15 Christoffer Olsen

KF3 :
Nr. 2 Eskil Dahlen. Eskil kjørte KF3 denne helga og imponert oss stort i sitt første løp i ny klasse og med lånt kart. Gratulere Eskil, dette var stort !!!😀

Søndag 31.07.2011
Så var det nytt løp og nye muligheter. Været var det samme, sol og varmt om enn noe mer overskyet og utrygt for en regnbyge.

Tidkjøringen:
Foran søndagens løp endra vi litt på oppsettet og bytta til andre dekk som vi håpet ville klistre mindre og det var det lille ekstra som skulle til for i dag fungert alt perkekt ! Mads kjørte inn til bestetid i tidkjøringen og fikk et flott utgangspunkt foran heatkjøringen. 😀

1. innledende:
Det startet veldig bra og Mads la seg i tet foran Åsheim. Så ut til at alt fungerte og han hadde stålkontroll på kjøringa helt til nest siste runde da han slår borti tennplugghetta med albuen i en sving og den hopper av. Får den tukla på igjen, men mister tid og blie passert av Åsheim. 😮 Dett har vi opplevd før og tennplugghetta ble behørlig skiftet med en ny som om mulig var tightere.
Løpet var ikke kjørt pga. dette, men det var ergelig å miste tetplassen pga. sånne hendelser.

2. innledende:
Startet i startspor 2 og holdt plassen inn til mål da Åsheim kjørte tett og godt og slapp inegen forbi selv om Mads kjørte fortere og hadde bedre rundetid.

Finalen:
Startspor to igjen i finalen og det fortsatte som i innledende med Åsheim i tet. Det var litt kluss i første sving og Mads måtte kjempe om 2-5 plassen da han ikke kom godt ut fra start i det vanskelige startspor to.
Etter noen runder klarte han å stabelisere seg på 2. plass og kunne ta opp jakten på Åsheim da han kjørte fortest på banen, men Åsheim hadde fått seg en bra ledelse som måtte innhentes. Og dette ble litt av en triller om 1. plassen !! Mads kjørte seg stadig innpå og etter ca. halvkjørt var han klar for å prøve en forbikjøring, men var uoppmerksom, kom ut på gresset etter siste sving før målstrekket og tapte de 20 metrene han hadde greid å ta inn.
Så var det å start opphentingen igjen og ca 3 runder før mål hadde han klart å kjøre seg helt inn på Åsheim igjen og var klar til å prøve å overta førtseplassen. Klarte han nå å passere Åsheim ville han vinne løpet og hele KissanCupen !!! Han kjørte klart raskere enn Åsheim, men Åsheim kjørte tett, smart og godt og var ikke god å komme forbi. Mads prøvde fler ganger, var opp på siden, men måtte gi seg. Måtte samtidig være forsiktig så ikke begge ble utkjørt også ! Så i siste runde ble støtet satt inn og han smatt forbi i en renhårig forbikjøring og tok ledelsen !!! Nå var det bare å holde fokus de siste svingene og kjøre inn til seier og sammenlagtseier !!!🙃 MEN HVA ER DET SOM SKJER !!! To svinger før mål så stopper pludselig karten da han har greid å slå av den FORBANNEDE PLUGGHETTA igjen med albuen !!! NEI , nei nei, han får slått den på igjen, men da har Åsheim passert og Mads klarer så vidt å sikre 2. plassen foran Bråten.
Dette var særdeles ergelig etter den fantastiske opphentingen og gode kjøringen, men som speaker sa det : "Racing er racing folkens, slik skjer"
Skuffelsen var lett å fordøye for Mads, da kjøringen var meget god og han tapte pga. en lei selvforskylt feil.
Åsheim vant fortjent han både løpet og Kissancupen sammenlagt da han viste stor og smart kjøring. Gratulere med seieren Christopher !! 😀

Nr. 1 Christopher Andreas Åsheim
Nr. 2 Mads Emil
Nr. 3 Jonas W. Bråten
Nr. 5 Anrdeas Kullstad Hagelund
Nr. 6 Simen Aaserud

Sammenlagt i KissanCupen
Nr. 1 Christopher Andreas Åsheim
Nr. 2 Mads Emil
Nr. 3 Andreas Kullstad Hagelund

Andre resultat av lokale førere:

Cadetti:
Nr. 2 Andre Kullstad Hagelund. Gratulere Andre med pallplass !! 😀
Nr. 9 Vegard Andreassen
Nr. 10 Petter Bjørnstad

Mini:
Nr. 4 Theodor Olsen
Nr. 7 Aleksander Vestli
Nr. 8 Lasse Sætre
Nr. 12 Martin Andreassen
Nr. 13 Henrik Østgård
Nr. 14 Thea Olsen
Nr. 15 Christoffer Olsen
Nr. 18 Håvard Andreassen

KF3:
Eskil fortsatte å kjøre godt i KFR3 og kom på 3. plass søndag og en imponerende 2. plass sammenlagt i KissanCupen !! Gratulere Eskil 😀


Mads og Steinar