South Garda Karting

Rapport fra treningsuken i South Garda, Italia

 

Vintertrening i Italia – uke 9

Vi reiser fra Torp Sandefjord fredag 24.02.2012 og tilbake søndag 04.03.2012 Karter og utstyr fraktes med bil av Energy sine representanter i Norge Trond og Kenneth Østvold.

Treningen vil foregå på South Garda banen ca 1 times kjøring fra Bergamo v/Milano. www.southgardakarting.it.

Ta en runde på banen: (www.southgardakarting.it/eng/circuito.php)
Hotellet vi skal bo på heter Hotel Astoria, www.astoriadesenzano.com. Hotellet ligger ved Gardasjøen, Densenzano, med kort vei til banen og kort gangavstand til gågaten i sentrum.

Program:
Fredag 24.02 kl. 20.10 Fly til Italia
Lørdag 26.02 Vi gjør oss kjent på banen og området
Søndag 27.02 kl. 08.30 - 17.00 Rigging av telt og klargjøring karter
Mandag 28.02 kl. 08.30 - 17.00 Trening
Tirsdag 01.03 kl. 08.30 - 17.00 Trening
Onsdag 02.03 kl. 08.30 - 17.00 Trening
Torsdag 03.03 kl. 08.30 - 17.00 Trening
Fredag 04.03 kl. 08.30 - 17.00 Trening
Søndag 04.03 Løp 23. Trofeo Primavera
Treningstider
South Garda for karter 100cc eller mer:
08.30-12.30 og 13.30-17.00

Må vel få tatt en tur på Ferrarifabrikken antar jeg i Maranello.
www.ferrari.com/English/about_ferrari/Ferrari-Museum/General-Information/Pages/Hours_tickets.aspx

Fra vinterferien i 2011. Mads og Eskil beskuer bana for første gang.

Lørdag 25.02.12

Vi ankom Hotell Astoria kl 12.30 natt til lørdag etter en grei tur med Ryanair uten nevneverdige forsinkelser. Vi skulle skulle opp igjen kl. 06.00 så det var bare å komme seg i seng.
Lørdag morgen var det strålende solskinn og +9 så dette så lovende ut. Utover dagen steg tempeaturen til +18/20 så det var bare å kaste av seg vinterhamsen og få på T-skjorte. HERLIG 😀 Dette var annet enn for 2 uker siden med snø og drittvær.
På bana var det et yrende liv allerede fra tidlig morgen da det var offesiell trening til løpet Trofeo PrimaVera på søndag. Dette skulle først gå neste helg, men var flyttet en uke frem.
Trond og Kenneth Østvold hadde vært nedover forrige uke, så telt og utstyr var på plass. Vi hadde kun å sette opp kart og motor, så vi fikk starta med innkjøring av motor kl. 12.00. I motsetning til i Norge er det utrolig mange som kjører KZ2 her da. På et løp i Norge kan det på en god dag være 15 i klassa, her var det inndelt i 4 fulle grupper og ca. 100 førere bare i KZ2. Det var et jævla liv og ståk og ikke helt optimalt når Mads bare skulle tusle rundt, kjøre inn motor og prøve å bli kjent med "villdyret" han skulle temme.
Kjørte 2 pass først og fikk en bra innkjøring. Tredje gangen han skulle utpå fikk han klarsignal fra Trond Østvold at innkjøringen var klar og det var bare å gi jernet. Og det gikk fort, styggfort ! Dette var noe annet enn Yamaha😮😀.
På strekkene og ut av svingene holdt han følge med de, men han har en vei å gå for å kunne sette gode rundetider for flyten og jevnheten i kjøringa er utrolig vanskelig å få kombinert med brems på 4 hjul og giring i tillegg.
Det er mange flere norske her i år mot i fjor.
Fra Energytemet er for uten oss og Kenneth og Trond Østvold, Wikheim, Frydenlund, Sætre. Aaserud kommer i morgen.
Mange fra Norsweed gjengen også, Dahlen, Hagelund, Rognve, Johnsen med flere. Pluss en del andre fra andre team.
I morgen blir det en avslappende dag for oss da det er løp og ikke kjøring. Litt mekking og så skal vi følge med Kenneth Østvold som er den eneste fra Norge som skal kjøre løpet.
  

South Garda Karting 2012:
Andreas, Mads, Eskil, Petter, Tonje og Simen slapper av og ser løpet. Alle kribler etter å få kjøre på mandag.

Søndag 26.02.2012

Strålende vær i dag også med sol fra skyfri himmel. I dag var det løpsdag og avslapning for oss som ikke skulle kjøre. Kun Kenneth Østvold var med på løpet fra Norge i KZ2.
Det startet veldig bra og han hadde 3. beste tid i tidkjøringen🙂.
Innledende var han på 2. og 5. plass.
Fikk startspor 4 i finalen, kjørte som en gud og avanserte raskt opp til 2. plass !
Nå var det bare å jakte ledern og seiern🙂
Slik skulle det nok ikke gå nei, for pludselig var det bråstopp og motoren skar !!
Det var det og løpet over for denne gang. Dårlig start på sesongen for Kenneth, men han kommer garantert sterkere tilbake.
I morgen blir det roligere på bana og klart for trening.😉

Kenneth Østvold nr. 2

Mandag 27.02.2012

En flott dag med opphold, sol og tørt. Starta på bana ca kl 0900 og da var det + 10 og sol. Utover dagen som i går med sol og varmt og topp forhold, bedre kan det ikke bli 😎
Vi måtte dele og sjekke motoren da den kasta av seg girolje på siste heatet på lørdag. Kenneth Østvold tok oppgaven, demonterte hele motoren og fikk skifta en simmering som var en mulig årsak. I dag gikk det bedre enn lørdag og Mads fikk til jevnere runder og god kjøring. Må berømme Kenneth som har tatt seg ekstra godt av Mads i dag. Han har studert kjøringa og tatt han jevnlig inn i depot for å instruere litt og sendt han utpå igjen. I pausa har han tegnet opp bana og detaljert gått igjennom sporvalg, bremsing og giring for hver eneste sving og hver del av banen. Dette er GULL verdt for Mads for KZ2 er det veldig mye mer som skal til for å få flyt i kjøringa enn da han kjørte Yamaha.
På slutten i dag kjørte han på jevne 43 runder og var ned på 43.2 på et par runder. I morgen skal Kenneth kjøre også. Da blir det for Mads og ligge bak og pese og følge Kenneth sine spor og kjørestil. Bedre pes skal han vel lete lenge etter og er utrolig heldig som får en slik start i klassen.
Siste vi gjorde i dag var å få på nye dekk som står klart til i morgen tidlig.
I dag var det roligere på bana med omtrent bare nordmenn. Noen få Italienere og et par russere.
På kveldene er hele Energygjengen (12 stk) ute og spiser middag sammen. I går var vi en kinarestaurant. Kjempegod mat og faktisk så billig at det er bare morsomt å betale. For alle 12 ble det tilsammen 167 Euro, ca kr 104,- pr pers. Alle hadde forrett og middag med drikke til, også øl og vin ! Bra kanskje det ikke er slik i Norge for da hadde vi vel gått ut 4 ganger  i uka.
I kveld er det Pizzarestaurant som står på programmet Liver er herlig i Italia 😀 

Klargjøring mellom øktene

Tirsdag 28.02.2012

Starta litt kjøligere fra morgenen, men da sola tok tak ble det ennå varmere enn i går. 20 grader midt på dagen.
Starta med nye dekk og fikk noen veldig bra runder i starten og kjørte rundetida ned på 42.4
Hadde noen gode pass sammen med Kenneth Østvold der de vekslet på å ligge foran og bak så Mads fikk se Kenneth sine spor og girvalg. Har nok en vei å gå for å få jevnheten og presisjonen til Kenneth, men veldig god læring.
Det er harde dager både for pilot og mekaniker da det gåt i ett fra kl 0700 til 18.00 med tråkking, skruing, banning, frustrasjon, latter og masse kos.🙂
Det gikk motorer for noen tusenlapper i dag da det var flere som var uheldig å skjære. Ikka alle takler kombinasjonen av rask bane og høy temperatur-
I kveld skal Energygjengen til Sirmeone, en gammel byborg i utkanten av Desenzano ved gardasjøen der de har noen meget gode restauranter. Der får vi tid til å reflektere over dagens høydare og nedturer, kanskje over et glass god Italiensk rødvin😉

Mads og Simen Aaserud i bakgrunn

Onsdag 29.02.2012

Kjølig fra morgenen i dag også, men kjempefint utover dagen. Utrolig heldig at vi har slike forhold flere dager i strekk.
Mads var noe frustrert på formiddagen og fikk ikke flyten i kjøringa. Motor og oppsett fungert perfekt, men timingen på giring og bremsing satt ikke som det skulle.
Etter lunsj satte vi på harde La Conti dekk og da løsna det. Disse har ikke så godt feste som Dunlop dekkene, men de holder lenger og gir bedre flyt i kjøringa. Da kom smilet tilbake og rundetidene krøp nedover igjen mot 43.0 som er bra med denne type dekk. Kenneth var fornøyd og da er det bare velstand🙂
Wikheim var uheldig og skar motor i dag. Verste motorskjæring vi har sett hadde Håvard Hallerud med en KF3 motor. Det var fullstendig knasing og uten mulighet for å kunne repareres. Daniel Raastad skjærte en KZ2 motor...
I morgen blir det nye Dunlopdekk da Mads og Kenneth skal ha et internt oppgjør, læremester mot læregutt, rått parti spør du meg, men nå øser de opp hverandre til duell. Det er lov å prøve, men pass kjeften din Mads...
I kveld satser vi på Pizza restaurant da noen var "uheldige" med matbestillingen i går, Mads er sulten ennå😥 enda retten han bestilte kosta 19 Euro og da fikk han 6 reker !!!

Mads Emil

Torsdag 01.03.2012

Nok en strålende dag på South Garda, varmt og godt ca +20 midt på dagen. Inne i teltet var det +23 C.
Startet litt rolig i dag og kjørte noen jevne og gode runder på La Conti dekkene. Lå på jevne 43.0 runder. De er litt "snillere" å kjøre med disse da de ikke setter seg og gir så kontante svar som Dunlop dekke. Mads ville spare de nye Dunlopdekkene til han og Kenneth skulle ta oppgjøret senere på dagen😉.
Det blir en del farlige situasjoner da det er en lett blanding mellom KZ2, KF2, KF3, Rotax og Yamaha på banen samtidig. Noen helt ferske og eier ikke kjørekultur. Livsfarlig når en KZ2 kommer bak og skal passere en uerfaren som ikke eier kjørekultur og vingler fra side til side.
Mads hadde en farlig utkjøring i dag som lett kunne satt en stopper for videre kjøring i dag. Etter langstrekket da han har toppfart på ca 140 kmt var han litt for tidlig i svingen og fikk innerhjulene litt for langt opp på kurbsen noe som resulterte i at den gikk opp på 2 hjul😮. For å unngå velt måtte han  bare legg full sving over og dro ut av bana sidelengs over gresset og mot barrieren. Det gikk bra, men vi fikk oss en støkk i livet og masse jobb med å rengjøre og gå over karten for å sjekke om noe var ødelagt.🤭
Det var flere som var uheldige i dag også som fikk ødelagt utstyr pga. påkjørsler, og motorhavariene fortsatte i samme tempo. Robin Boge skjærte sin andre motor i dag. Dette var vinnermotoren han og Mads vant 2-timern med på Varna. Det var veldig synd og det verste var at motoren knuste fullstendig !!
Midt på dagen tok vi en pause og ble med trond Østvold til Energyfabrikken i Bergamo. Ikke den mest imponerende størrelsen, men veldig interessant å se hvordan produksjonen foregikk og hvordan de kvalitetsikra rammene som ble gjort klare for levering.
På siste passet i dag var det klart for internoppgjøret mellom Mads og Kenneth. Da vardet kun 2-3 andre på bana og alt lå til rette for raske tider. Mads med nye Dunlop dekk og Kenneth på nye Hvite Vega dekk. Mads var veldig gira på å kunne henge på Kenneth og ikke bli helt mosa og frakjørt.
De kjørte veldig bra begge to. Selvfølgelig holdt ikke Mads tempoet til Kenneth, men han kjørte veldig bra og hang med bedre vi hadde forventa. Pressa sin egen banerekord ned til 42.06 😀som er utrolig bra når beste rundetid på løpet søndag var 42.98 !
Kenneth kjørte opp mot sitt beste og fikk 41.70😀

South Garda 2012
Energygjengen oppstilt
Kenneth, Mads, Simen, Stian, Herbert og Lasse

Fredag 02.03.2012

Dagen startet kjølig, men det ble knallvær utover dagen med + 24 C midt på dagen😎
Både pilot og mekaniker noget slitne på formiddagen da hardkjøret melder seg. Har blitt veldig mye kjøring og tråkking denne uka. Tok en lang pause i dag og traska rundt på et kjøpesenter, men det viste seg å bli mer slitsomt, så vi havna på gokartbana igjen til nye tak.
Fikk noen gode runder sammen med Kenneth igjen i dag uten å sette de helt gode tidene, ble litt for varmt til å senke persen i dag.
Nå i kveld var vi samlet hele Energygjengen sammen med noen Tony kjørere, Dahlen, Hagelund og Rognve tot 19 stk, til middag på en Chinarestaurant. Meget hyggelig og begivenhetsrik aften🙂.
I morgen blir det desverre siste dagen med kjøring, her kunne vi fint klart en uke til da dette har vært helt topp opphold.

South Garda 2012
Slik blir pilotene etter 450 runder....

Lørdag 03.03.2012

Siste dagen med kjøring og samme fine været, sol fra skyfri himmel😎
I dag var det veldig trøkk på bana med mange Italienske førere som skulle benytte lørdagen til trening. Var ikke dagen for å sette gode rundetider da det var mye trafikk og flere svært urutinerte som ikke akkorat holdt seg til "trafikkreglene".
Mads fikk kun kjørt ett treningspass da han antagelig brista et ribbein i en litt for kjapp unnamanøver. Prøvde så vidt utpå senere, men det var bare å kaste inn håndkle og avslutt for denne gangen. Heldigvis at det var siste dagen dette skjedde. Hadde det vært først i uka hadde det ikke blitt kjøring i det hele tatt😥
Simensen skjærte motor i dag og da var han ferdig også.
I det store og hele en veldig vellykket treningsuke for oss og helt avgjørende for oppkjøringen til sesongen. Nå blir det vel ikke kjøring før til påska da vi håper det er treningsmuligheter på Rudskogen eller Varna. Er det ikke vær og føre her blir det Gøteborgpåske som tidligere år.

South Garda 2012
Mads får instruksjoner av Kenneth etter heatet