Torsdag 13.05.2016

Ikke den helt store oppkjøringen til løpshelga da kofferten havnet en annen plass enn der vi landet i Pau. 2 poeng til Air France 😡

Vi var heldigvis forberedt på at dette kunne skje, så alt kjøreutstyr var med i håndbagasjen. Da får vi heller holde ut med sure sokker til den evt. dukker opp. I dag blir en rolig start med klargjøring og teori i RYS academy for Mads.

Kofferten kom omsider så nå blir det "rene sokker" på Mads. Det ble brukt mye tid på besiktigelsen i dag da det er en svært krevende bane og at det i tillegg er meldt regn i morgen og lørdag....😬

Fredag 14.05.2016

Ustadig vær her i dag med kraftige regnbyger og sol om hverandre.

Første treningspasset gikk heller dårlig for Mads da han måtte kjøre inn etter 3 runder med girkasseproblem. Bana er ekstremt sleip i regn, så her står utfordringene i kø.

En KTM bil ble stygt frontskadet  i en vanvittig crash med en BMW. Heldigvis ingen personskade, men begge bilene så ødelagt at de ikke blir kjørbare resten av helga.

Neste trening er i kveld kl. 19 så får håpe de får orden på girkassa til da.

 

2. treningspasset

Reiter ingeniørene heiv seg over bilen for å finne problemet med giringa, viste seg å kun være en bagatell med at bryter for pitlanekjøring hadde blitt aktivert. Nå er det bare tut og kjør kl. 19

Det ble heller lite trening på Mads. Co-driver Maciej fra Polen startet i første treningspasset og kjørte 2x20 min uten problemer. Så var det Mads sin tur, men etter kun 3 runder ble treningen rødflagget pga. olje på bana. Vel, vel da er det å stille på kvalifisering og løp i morgen med kun 6 treningsrunder....dårlig odds.

Lørdag 14.05.2016

Kvalifisering:

Co-driver Maciej skal kjøre første kvalifiseringsomgang som gir startposisjon for løpet i kveld og Mads den andre som gir starposisjon for løpet på søndag.

Det ble Mads som kjørte Q1. Vått og glatt med lett regn, men det gikk bedre enn forventet utifra få treningsrunder. Endte som nr. 7 av 21 og får dermed startspor 7 på løpet i kveld. Nr. 2 av KTM bilene. Mads var lettere irritert over en BMW han lå bak i 4 runder og ikke slapp forbi til tross for at BMW'n ble blåflagga i alle 4 rundene. Godt kjørt, selv om han bare hadde 6 treningsrunder. 

Co-driver Maciej kjørte Q2. Det hadde sluttet og regne på dette passet, så rundetidene var jevn over bedre nå. Maciej hadde hardere motstand i Q2 enn Mads hadde i Q1, men han kjørte godt og endte på 10 av 21. Startspor 10 i søndagens løp. Maciej hadde 2 sek bedre rundetid enn Mads, men mya av dette skyldtes nok at det var tørrere på banen i Q2 og ikke direkte sammenlignbart.

Heldigvis ingen store uhell, kun en Porsche som gikk i barrieren og fikk ødelagt kvaliken sin.

Lørdag 14.05.2016, Løp 1

Så var det klart for kveldsløpet i Pau's gater. Det har ikke regnet etter lunsj og banen var så tørr at det var forsvarlig med slicks, men mørke skyer truet så man måtte være forberdt på pitstop og hjulbytte når som helst.

Nå var det startoppstilling etter Q1 som Mads kjørte og P7. ca 25 min kjøring, inn i pit for å bytte fører og så nye 25 min før målgang. Mads fikk en grei og forsiktig start og kom seg gjennom første høyresving hvor han plukka en BMW på yttern. Nå fikk  Mads raskt en luke og stakk fra feltet bak med 3-4 sek. Ble liggende bak en Ginetta noen runder, men i høyresvingen etter målstrekket bremset han lovlig seint og passerte Ginettan  på trangt innerspor. Nå fikk han fritt leide og kjørte styggfort de neste rundene. Bana var tørr i sporene, men våt på kantene noe Mads fikk erfare da han var litt for hissig inn i en lang venstresving og måtte bruke autovernet som buffer, tok også med seg et TV- kamera som var satt opp der..ingen store skader, bare å gasse på videre.

Etter ca 20 min begynte det å regne lett og nå måtte teknikerne bestemme seg for om de skulle bytte til regndekk eller ikke ved pitsoppet. Mads fikk beskjed på radion om å kjøre 5 runder ekstra før han kom inn slik at de fikk litt mer til til å bestemme seg om hjulbytte. Ikke optimalt å kjøre på slicks nå, men han hadde noen veldig gode runder på tross av regnet.

Så hadde de bestemt seg for hjulbytte og Mads ble kalt inn. De lå nå på 5. plass før bytte. Her gjorde de en fantastisk jobb med raskt hjulbytte og bytte av fører og Maciej kunne kjøre ut med samme plassering som før  bytte. Maciej forsatte der Mads sluttet og kjørte råbra, plukket to biler til og endte på pallen med 3. plass.

Nå ble det jubel i Reiter leiren da dette var første pallplass for en KTM bil og Mads og Maciej ble behørlig feiret på pallen og dynket i champis, TV, presse og autografer...et STORT øyeblikk for gutta.

Mads hadde beste rundetid av hele feltet på 1.23.918, nest beste en Porsche på 1.24.784

Ikke nok med det, men Mads fikk Reiter sin 1. premie for beste gjennomsnittlige rundetider av KTM førerne og den smakte ekstra godt da han misset poengene i Monza.

Så er det bare å nullstille og lade opp til løpet på søndag.

 

Søndag 15.05.2016, Løp 2

I dag var det klart for 2. løpet etter Maciej sin kvalifiseringsomgang i går og startspor 10. Mads skulle overta etter pitstopp og kjøre andre passet.

Været bedret seg betraktelig utover morgenen og da løpet startet var bana såpass tørr at det var klart for slicks og etterhvert kom sola frem også, så det ble veldig hyggelig...noen få runder. 

Maciej startet bra og avanserte et par plasser før en BMW prøvde seg på en forbikjøring i innersving der det overhodet ikke var plass. Det førte til at han dunka inn bilen i bakhjulet, som i neste omgang sender Maciej inn i autovernet og ødelegger skjerm og forstilling på venstre side. Da var det løpet over. Han med BMW'n var stor nok til å komme i depoet etterpå og beklage at han hadde prøvd på en umulig manøver og forårsaket crashet, bra gjort det om ikke annet....

Dette var et skikkelig griseløp med mye rå og stygg kjøring. 3 KTM biler kom tilbake på planet på en kranbil og flere andre biler ble ødelagt og måtte bryte. Et par biler ble også disket etter målgang. Det var tydelig at mange hadde ventet på tørt føre og når det endelig kom ga de jernet over evne.

Mads var selvfølgelig skuffet for ikke å få kjørt etter det gode resultatet i går, men Maciej var totalt uforskyld i crashen så da var det kun litt depping et par timer og så se frem mot neste løp i juli på selveste Spa i Belgia.

Totalt sett er Mads storfornøyd med helga og har fått utrolig mange lovord og klapp på skuldra både av Reiter teamet og konkurenter. Dette var det nok ingen som hadde forventet når treninga gikk i vasken og ble kasta rett ut i kvalifisering og løp.

Dreamteam Mads og Maciej