Rapport fra Italia

Vintertrening i Italia – uke 9

Vi reiser fra Torp Sandefjord fredag 25.02. og tilbake fredag 04.03.2011

Treningen vil foregå på South Garda banen ca 1 times kjøring fra Bergamo v/Milano. www.southgardakarting.it

Ta en runde på banen:  (www.southgardakarting.it/eng/circuito.php)  Karter og utstyr fraktes med bil av Energy sin representanter i Norge.
 
Hotellet vi skal bo på heter Hotel Astoria, www.astoriadesenzano.com.  Hotellet ligger ved Gardasjøen, Desenzano, med kort vei til banen og kort gangavstand til gågaten i sentrum.

Program:
Fredag    25.02 kl. 20.10  Fly til Italia
Lørdag    26.02              Vi gjør oss kjent på banen og området           
Søndag  27.02 kl. 08.30 - 17.00 Rigging av telt og klargjøring karter
Mandag  28.02 kl. 08.30 - 17.00 Trening
Tirsdag   01.03 kl. 08.30 - 17.00 Trening
Onsdag  02.03 kl. 08.30 - 17.00 Trening
Torsdag 03.03 kl. 08.30 - 17.00 Trening
Fredag   04.03 kl. 08.30 - 17.00 Trening på formiddagen og avreise på kvelden.
Treningstider South Garda for karter 100cc eller mer:
08.30-12.30 og 13.30-17.00


Rapport fra South Garda Karting

Lørdag  26.02.2011
Vi kom til hotellet kl 01.30 i natt
I dag har vi bare kosa oss og slappa av på banen og sett på omgivelsene og treningen.
Mye folk på treningen i dag, antar en ca 75 karter som har trent i dag. Vi får utstyret vår først i morgen da Trond Østvold i Energy kommer nedover med bilen m/utstyr.
En fantastisk flott bane som vi gleder oss utrolig til å kjøre på. Her er det alle fasiliteter, med kiosker, restauranter og butikker på banen og noe helt annet enn vi er vant med i Norge. Banen er stor og en skikkelig "farts bane" som ligner på Rudskogen og Gøteborg, bare større og flottere på alle måter. 
Været er helt strålende med sol fra skyfri himmel og + 15 grader. Vi har også rusla litt i byen Desenzano hvor hotellet vårt Astoria ligger. Hotellet er vanligvis stengt om vinteren, men de har åpent kun for oss som er her på trenings uke i gokart så det er bare gokart folk på hotellet og det er en helt spesiell stemning her og mye gokart prat kan du skjønne..... 
Desenzano er en utrolig fin by med trange gater, kafeer, butikker og restauranter på rekke og rad. Hotellet ligger 300 m fra Gardasjøen. Sikkert et eldorado om sommeren med båt og badeliv.

Søndag 27.02.2011
Så snudde været om til regn og + 2 grader. Det har faktisk vært sluddbyger i dag og skikkelig ufyselig. Ikke mange som har trent i dag. Det positive er at Trond sammen med utstyret er velberget på plass og vi starter med teltmontering og klargjøring i morgen tidlig. I morgen skal det kjøres uansett. Piloten er meget utålmodig nå. Bilr nok fortsatt regn i morgen, men utsiktene for resten av uka ser meget bra ut med varmere vær og sol.

Mandag 28.02.2011
I dag fikk vi prøvd bana og Energy karten for første gang og begge deler var en STOR opplevelse. Vi kjørt på regn i hele dagen og det passa oss perfekt. På tross av gamle dårlige dekk hadde Mads full kontroll og karten føltes balansert og veldig godt tilpasset hans form og kjørestil. " Med denne ramma føles det som jeg har kontroll over karten og ikke karten som har kontroll over meg" var hans første kommentar etter første passet på regn.
Greit med regn i dag for i morgen er det spådd opphold og klarvær. 

Tirsdag 01.03.2011
I dag våkna vi til klarvær og skyfritt himmel. Vi kjørte første passet på regndekk da det fortsatt var vått på bana. Nå begynte det virkelig å gå fort og vi Yamahagutta holdt følge med Rotaxgutta på store deler av banen, det var kun på de lengste strekkene de dro ifra.
I dag var vi 3 som kjørte Yamaha. Simen Aaserud, Eskil og meg. Simen hadde beste rundetid i dag med 49.05, jeg på 49.21 og Eskil på 49.50. Var ikke helt rettferdig da vi ikke hadde riktige vekter, noen med nye dekk andre med gamle og Simen med lånt ramme m/forbrems, men vi hadde noen skikkelige fighter og STORKOSA oss i sola.
Eskil har fått den nye Tony ramma si, blank og fin, kjøredress uten en lortflekk og nylakkert designhjelm var han nok den flotteste på bana i dag.
Simen får den nye Kosmic ramma si senere i uka.
Fikk mye kjøretid i dag da det kun var ca 20 karter med smått og stort på bana i dag. 
I kveld blir det vel Pizza eller noe annet godt på en Italiens restaurant, så får vi legge slagplaner og taktikk for morgendagen med nye harde fighter.
Livet er HERLIG dere med gokart i Italia.......

Onsdag 02.03.2011
I går kveld var vi på en utrolig fin restaurant og gossa oss med det Italienske kjøkken. Utrolig god mat her nede og vi er en stor gjeng som går ut og spiser på kveldene 20-30 stk samlet hver kveld. Blir liv på de restaurantene kan dere tro. I går var vi i Simeione en liten øye utenfor byen. Fikk problemer med betalingen og alle fedrene måtte inn på bakrommet til sjefen. Ble mye "Solbergengelsk" men de fikk rodd det i land så vi "slapp ut " uten at vi måtte ta oppvasken. På vei hjem kjørte vi helt vill i byen og kjørte gågata gjennom hele byen, heldigvis uten at gringoene så oss.
I dag har vi hatt en ny super dag på bana med tørt og godt vær. Slicks hele dagen. Eskil har satt ny bestetid med 48.45, Simen 48.60 og jeg 48.70. I morgen har pappa lovt meg nye dekk for den rekorden skal KNUSES !!
Noen flere karter på bana i dag og veldig mye kjøring, fikk vel en 200 runder totalt i dag. Eskil måtte ta det litt rolig på slutten pga. nakkesmerte, men Simen og jeg hadde noen utrolige fighter på slutten av dagen hvor vi skifta på teten og kjempa helt inn. Bare morsomt og veldig god trening. Karten går veldig bra, men godmotoren min svikta på slutten så den må nok på overhaling før Tom Trana.
Måtte ha litt massasje kveld da det sliter på kroppen, men er tilbake til full rulle igjen i morgen tidlig.... gleder meg allerede.

Torsdag 03.02.2011
I dag ble det regn igjen og surt. Det var så kaldt at det sludda litt på morgenen og var ikke sørlig innbydende til gokartkjøring. Både Simen og Eskil hadde hviledag i dag og tok det helt med ro uten kjøring og var en tur på Tonyfabrikken å så på kartproduksjonen. De kan jo tillate seg det som skal være noen dager lenger enn oss. 
Hadde mange runder i dag også , men bana var EKSTREMT glatt, nærmest som å kjøre på is. Vi fikk ikke feste uansett hva vi gjorde så det var bare om å gjøre å ikke skli av. Dekkene ble jo helt slutt også så det ble ikke bedre av det. Var noen stygge utforkjøringer i dag og en fikk ødelagt en helt ny Kosmic ramme.
I kveld skal hele gjengen på Kinarestaurant og spise friterte rotter, hunder og frosker antar jeg... Gleder meg.
I morgen er siste dagen og vi må reise fra bana ca kl.12
Været skal bli opphold og sol så håper vi får en fartsfylt slutt på oppholdet.

Fredag 04.02.2011
Siste dagen vår og vi våkna til oppholdsvær og sol som vi håpet på. Kjørte første passet med gamle regndekk til det fikk tørka opp på banen. Så fikk vi på nye slicks og fikk et par pass der vi fikk testa ut oppsett og utstyret skikkelig, BARE HERLIG. Kjørte sammen med Eskil og Simen i dag igjen og vi fikk noen gode fighter og passeringer hvor vi lå å veksla på å ligge foran og bak.
Begynner å komme mange som skal kjøre løpet på søndag og det ble fullt på bana i treningspassene for den største klassa da alle fra Yamaha og oppover kjører sammen. Det var lagt opp slik at før lunsj kunne alle fra Yamaha og oppover kjøre så mye de ville. Etter lunsj var det småklasser 15 min og store klasser 45 min resten av dagen frem til kl 18.00
De skulle vissnok dele opp klassevis på treningen fremover ettersom det kom flere og flere til. Tenker det blir et yrende liv om et par dager og som avsluttes med løpet på søndag.
For oss ble det å pakke sammen i dag da vi skal med flyet hjem i ettermiddag. Trond og Kenneth Østvold tar med utstyret vårt hjem i bilen og drar fra Italia i morgen tidlig. En stor takk til Trond og Kenneth som har gitt oss mye nyttig info og tips om oppsett og kjøreteknikk. Vi har stått sammen med Trond og Kenneth i Energy teltet sammen med Torstein og Lasse Sætre. Dette setter vi stor pris på og var for oss en kanonstart på sesongen så dette lover bra for fortsettelsen i 2011.

Lørdag 04.02.2011
Så var vi hjemme igjen og turen tilbake gikk greit. Savner South Garda allerede og skull gjerne vært et par dager til ja...
En ting er sikkert at vi skal tilbake neste vinterferie. Vi har hatt det fantasisk fint og morro både når det gjelder kjøring og det sosiale rundt kartingen. En fantasisk fin gjeng å være sammen med og man blir kjent med mange man bare har sett før når man skal bo og være sammen en hel uke.

Hva koster så denne morroa. Ikke avskrekkende og absolutt overkommelig om man tar det som kombinert ferie og oppladning til sesongen.
Flybilett for 2 T/R kr. 1750,- Hotellet for 7 dager kom på kr. 3900,- for 2 personer inkl frokost. Helt greit hotell i sentrum av byen. 
Treningsavgift for store klasser kr 320,- pr. dag. Halvparten for de små klassene.
Greit å ha en leiebil som vi hadde sammen med Knut Erik og Eskil Dahlen ca. kr. 1900,- + bensin. Frakt av kart og utstyr kommer i tillegg og avhenger av hvem du blir med og hvor mange som reiser sammen.
Det ble jo en del restaurantbesøk som man kan gjøre rimelig eller litt mer ut av og det blir jo helt opp til den enkelte. For 2 betalte vi fra kr. 220,- og oppover til kr. 500,- for middag på flotte restauranter og de var det mange av.
Kort oppsummert en stor opplevelse og vi gleder oss allerede til neste år i Densanzo og South Garda Karting. 😀
Se bilder fra South Garda under "Racingbilder"

Steinar og Mads Emil