Blancpain skriver følgende før løpet:

"Lamborghini will again be represented by four Silver Cup cars, with Ombra Racing, Daiko Lazarus and Barwell Motorsport all fielding Huracans. But the most consistently quick Lambo has been the veteran Gallardo R-EX of Reiter Young Stars, with Lenny Marioneck, Mads Siljehaug and Patric Niederhauser showing an impressive turn of speed at both Monza and Silverstone."

6 timers nattløp

Treningskjøring

Patrick kjörte første treningspasset, eller skulle kjöre. Det ble med en runde da det viste seg å være noe fundamentalt galt med bilen. Den gikk ikke som den skulle og det viste seg å være bensintilførselen som sviktet. På Silverstone tape de mye på treg bensinfylling så nå hadde de byttet til et raskere system, men dette viste seg å gi andre resultat enn forventet. De måtte bytte tilbake til det gamle systemet og dette tok all tid i treningspasset. En heller begredelig start.

Pre-qualick

De fikk kjørt dette passet, men de var ikke fornøyd med toppspeed og oppsett. Bilen manglet 7 km/t på rettstrekket (som her er nesten 1,5 km langt) og det er jo på strekket i sektor 2 de måtte gjøre det. De bestemte seg for å rette spoileren bak for å gi den mer fart, men de mistet samtidig marktrykket foran som gjorde den ennå dårligere i de svingete partiene og mye vanskeligere å kjøre. Det ble justert noe tilbake til kvalikkjøringen og de måtte gjøre det beste ut av det. Mads var raskest av de tre på pr-qualick og skulle da kjøre Q3

 

Q1-Q2 og Q3

Patrick kjørte Q1, fikk bra pes i bilen og den fungert greit nok selv om de fortsatt manglet mye på toppspeeden på strekka.

Patrick fikk satt en knallrunde på 1.55.517 som var 3. plass i Silver Cup og 26. totalt.

Lenny kjørte Q2 og fikk 1.56.094 som ble nr. 7 i Silver Cup og 36. totalt.

Mads kjørte Q3 og fikk 1.55.578 som ble nr. 7. i Silver Cup og 41. totalt.

Sammenlagt fikk de 1.55.729 som ble nr. 6 i Silver Cup og P 36 totalt.

6 timers løpet

Mads startet og skulle kjøre første timen. Lenny skulle så ta over og kjøre dobbelt stint to timer. Så skulle Mads kjøre en time for så at Patrick skulle kjøre dobbelt stint to timer til slutt.

Mads kjørte fornuftig og godt med start midt i feltet, hadde noen fine forbikjøringer og avanserte oppover i feltet. Fikke fin flyt i kjøringa, var tålmodig og kjørte jevne gode rundetider og hala sakte men sikkert innpå Silverførere foran.

Lenny kjørte så to stint, var forsiktig og fullførte med jevne rundetider, noe høyere enn Mads hadde, men kunne overlevere bilen like hel og på 5. plass i Silver Cup, her så de muligheter til å avansere ytterligere.

Så var det et begredelig pitstop igjen og de tapte 20 sekunder på at venstre fremhjul satt fast i bremseskiva, samme som på Monza. Mads ut igjen, men nå kom de langt bak og de som de hadde klart å legge bak seg måtte hentes igjen. Mads hadde noen veldig gode rundetider og storkosa seg i bilen, kjørte raskest av alle Silver bilene og avanserte oppover runde for runde og med den farten så de mulighet for seier da det ikke var avskrekkende langt opp til lederbilen. Mads tok to Silverbiler og hadde kjørt de opp på pallplass med utrolig god kjøring. Så skjer det fatale som hører med i racing. Han var først i en klynge biler som skulle passere en Bentley som de tok igjen med en runde. Bentlyen fikk blåflagg i fire svinger, men ga de ikke plass. Mads gikk på innsida i en sving og var på høyde med han da han plutselig svinger inn i framhjulet på Lamboen og siden Mads hadde full sving traff han dekket som resulterte i at styrestaget knakk og han måtte bare kjøre i pit og løpet var over.

Selvølgelig en stor skuffelse da de virkelig var på hugget etter lederbilen, men en fattig trøst for Mads at han ikke ble gjort til syndebukk, men heller rost av teamsjefen og de andre sjåførene for fantastisk god kjøring.