I forrige uke ble Raceweek 2013 arrangert på Kinnekulle Ring ved Lidkøping i Sverige. NMK Sør-Gudbrandsdal stilte med to førere i Formel Basic, Joakim Trinerud Rognlien (18) fra Østre Gausdal og Mads Emil Siljehaug (17) fra Lillehammer. Svenskene hadde mobilisert foran møte med nordmennene på hjemmebane da de sved bitre nederlag både på Vålerbanen, der Mads Emil vant, og Rudskogen der Joakim vant, tidligere i år.

Det startet torsdag med treningskjøring, kvalifisering fredag, Finale 1 på lørdag og Finale 2 på søndag. For Mads Emil var det første gangen han kjørte på Kinnekulle Ring, en fin og utfordrende bane på ca 1200 m.

På torsdagens første trening kjørte Amanda Hanson fra Sverige voldsomt av banen, inn i dekkbarrieren og gjorde tre rullinger på asfalten før det hele stoppet i autovernet. Deler av bilen lå strødd over hele banen og det så veldig dramatisk ut. Full utrykning med redningsbiler og ambulanse. All trening ble stoppet og det ble et langt opphold før de fikk Amanda ut av bilen og fikk kjørt henne til sykehuset. Heldigvis er formel bilene godt sikret rundt piloten og hun hadde ikke skadet seg annet enn en litt vond nakke og forstuet tommel. Bilen var vrak, men Amanda kommer tilbake i annen bil til neste løp.

På fredagens kvalifisering satte Mads Emil bestetid og fikk pole position i første finale på lørdag. Joakim startspor to.

I finalen på lørdag fikk Mads Emil en flott start, la seg i tet og fikk opparbeidet seg et lite forsprang de første rundene. Etter ca. halvkjørt løp begynte forgasser å fuske i enkelte parti av banen slik at Joakim kjørte seg opp i ryggen på Mads Emil. På sisterunden bomgira Mads Emil på rettstrekket og da smatt Joakim forbi og holdt ledelsen inn til mål.

Nr. 1 Joakim Trinerud Rognlien, NMK Sør-Gudbrandsdal

Nr. 2 Mads Emil Siljehaug, NMK Sør-Gudbrandsdal

Nr. 3 Thedor Olsen, NMK Elverum

I finalen på søndag over 15 runder ble startspor bestemt av plassering fra lørdagens finale. Joakim pole position og Mads Emil startspor 2.

Mads Emil var raskest i starten og tok ledelsen inn i første sving med Joakim tett bak. Utover i løp økte Mads Emil hele veien og fikk etter hvert opparbeidet seg noen sekunders ledelse. Etterhvert ble det tydelig at motoren til Joakim ikke fungert optimalt og han måtte også gi fra seg andre plassen til Theodor Olsen. Theodor er første års fører i Formel basic og i helgen viste han seg skikkelig frem og blir absolutt å regne med fremover.

For Mads Emil gikk det styggfort og han var kun 8/10 deler fra banerekorden på de siste rundene. Pressa nok kanskje litt vel hardt for da 3 runder gjensto var han utenfor banen og slo kraftig oppi en kurbs slik at eksosanlegget røk tvers av. Heldigvis satt det på plass så han unngikk teknisk flagg, men lyden av nærmest fri eksos var ikke bra de siste rundene. Det holdt med et nødskrik.

Nr. 1 Mads Emil Siljehaug, NMK Sør-Gudbrandsdal

Nr. 2 Theodor Olsen, NMK Elverum

Nr. 3 Joakim Trinerud Rognlien, NMK Sør-Gudbrandsdal

Vi hadde et strålende opphold i Sverige og et prikkfritt gjennomført arr. fra innsjekk til siste premieutdeling. Været med sol og varme i 4 dager var også som bestilt. Kom noen regndråper sent på søndag, men da skulle vi likevel hjem.

Fredag kveld var det tacobuffet i arrangørteltet med live music om kvelden.

Lørdag kveld var det grillparty og samme fine opplegg. Her har vi nordmenn noe å lære når det gjelder smidig arr og sosialt opplegg.