Kenneth Østvold vinner av KZ2

Kenneth Østvold vinner av KZ2

Løpsrapport fra Kongsberg 14-15.05.2011

Dette var første løpet av 3 som teller i Norgescupen.

Det kjøres to finaler i hvert løp hvorav begge er likt tellende i Norgescupen, mens 2. finale er resultatgivende for løpet.

Vi reiste nedover torsdag ettermiddag etter diverse omlastinger av utstyr og kart da vi ikke fikk ut Sprinter`n fra verkstedet pga delemangel. Det som kun skulle være en enkel bytte av sensor på en bremsekalipper viste seg å bli mer omfattende da et hjullager også måtte skiftes. Det hadde de ikke og måtte bestilles. 

De stilte heldigvis velvillig opp med en ny demobil vi fikk lånt da de visste vi MÅTTE på løp.🤔

Fredag 13.05

Denne gangen var Trond og Kennet Østvold med så vi sto sammen med de og Lasse og Torstein Sætre i Energyteltet.

 "Team Innlandet" var ikke langt unna så det ble mange turer bort dit også. Team Innlandet var representert med omtrent alt som var av medlemmer denne gangen og de beslagla omtrent hele langsida på speedwaybana ! Ca.16 karter tar vi med de i Energyteltet.

Her kommer løpsrapport fra Kongsberg 14-15.05.2011

Fredag var det ofesiell trening i strålende sol og fint vær hele dagen. Vi fikk testa oppsett og motorer og alt fungert som det skulle.

Lørdag 14.05

Våkna til strålende sol og tørt. Var vel fare for noen byger på ettermiddagen sa de vise menn på yr.no

Den obligatoriske treningen kjørte vi igjennom uten noe hardkjør for vær og føre var som dagen før så oppsettet hadde vi klart.

Tidkjøringen

Så var det den avgjørende tidkjøringen igjen da. Klassen ble delt i 2 puljer da det var 34 startende.

Mads skulle kjøre i første pulje. Taktikken som før å roe ned noen runder for å finne seg en god posisjon med passe avstand til forankjørende for så å gi jernet et par konsentrerte runder. Jeg syntes ikke det så spesielt bra ut da han ikke fikk stor nok luke til to forankjørende karter og tok de igjen før målpassering og dermed var jo hele runden ødelagt. Dette skjedde et par ganger, men en runde satt som den skulle og det var nok.

Da resultatene kom opp hadde det gått styggfort og Mads Emil satte bestetid i sitt heat med over to tideler på nr. 2 !! 

I andre pulje kjørte Andreas Hagelund ( member of Team Innlandet ) også styggfort og vant denne pulja. Sammenlagt gruppene imellom slo han Mads Emil med to hundredeler. Utrolig, startspor en og to i første innledende på Andreas og Mads Emil !!!😀

1. innledende heat

Startspor 2 for Mads Emil. Andreas K. Haglund har starspor 1. Været ble litt mer ustadig utover dagen, men alle bestemte seg for å kjøre på slicks da vi mente regnet ville holde seg unna dette heatet. Så feil kan man ta.....

Da alle hadde stilt seg opp på startplata og fikk startsignal kom de første dråpene og etterhvert pøsregna det i bøtter og spann. Hvordan skulle nå dette gå ???😮

Det ble en parodi på et gokartløp da flere skled ut i masterkjøringa før start og feltet ble så uryddig at starten ble utsatt 2 ganger pga. urolig kjøring. Men hva kan man forvente under disse forholdene ! Hele heatet ble rødflagga og alle kjørerne fikk skjennepreke for uvettig kjøring i masterrunden ! Her er det løpsledelsen som skulle hatt skjennepreke for hadde de hatt baller nok til å ta en riktig avgjørelse så hadde de utsatt starten og gitt 15 min til dekkskifte slik at løpet kunne blitt kjørt på en forsvarlig måte ! 😠

Nr 1 master Andreas hadde i tillegg fått stopp på karten i masterrunden slik at han måtte ha hjelp av mekaniker til å få skiftet plugg, noe som skulle vise seg etterhvert å få katastrofale følger for Andreas.

Ny start og nå ble masterrunden kjørt uten stopp og starten gikk. Jeg sa til Mads at uansett hva som skjer og hvilken plassering du kommer på, bare konsentrer deg om å komme i mål under rådende forhold, for dette ble kun spørsmål om å komme seg velberget gjennom heatet. Det gikk bedre enn fryktet og Mads kjørte seg inn til 6 plass. 

Andreas K. Hagelund kjørte utrolig bra og vant heatet.. trodde alle, unntatt løpsledelsen. Etter løpet ble de innkalt og DISKET pga. at mekaniker skiftet pluggen da han fikk stopp i masterrunden ! Nå ble det brudulje og mekaniker Arild fyra seg skikkelig opp ! Har de i løpsledelsen aldri sett hvordan en ustøtt moskusokse oppfører seg så fikk de se det nå, Arild var mildt sagt rasende 🤒. Ikke fordi reglene var slik, han innrømte at han hadde gjort feil mht. pluggskifte, men andre hadde skrudd på kartene før start uten å bli disket, så LIKHET FOR LOVEN ble høylydt forkynt. Det er tyngde i den mannen, både bokstavelig og verbalt !!!  Utfallet var klart og Andreas ble satt bakerst.

2. innledende heat

Foran dette heatet holdt været seg stabilt og det ble kjørt med fullt regnoppsett. Mads hadde startspor 3 og et flott utgangspunkt.

Mads kjørte jevnt og godt uten å ta sjanser og kjørte seg inn til 4 plass i heatet. Andreas kjørte seg mesterlig opp til en 8. plass og var virkelig på hugget og kjørte klart best i heatet.

1. Finale søndag 15.05

Første finale ble kjørt med regnoppsett og Mads hadde startspor nr 2.

Det ble lite dramatikk i dette heatet og vi hadde truffet godt på oppsettet etter gode råd fra Roy Espen Olsen i pausa. Mads kjørte fornuftig og godt og beholdt 2. plassen !! JIPPI !!!😀 

2. Finale søndag 15.05

Det hadde sluttet å regne og alle stilte med slicks og oppsett for tørt. Mads hadde et flott utgangspunkt med startspor 2.

Og så skjer det det samme som i 1. innledende heatet. Regnet kommer når starten går. Nei , nei , nei ikke nå igjen !😮 Løpsledelsen lar det gå selv om det er siste finaleheatet og de fint kunne tatt 15 min utsettelse og latt oss legge på regndekk !

I første sving går de første ut bla. Granum og Ågedal. Mads var nesten med ut da han måtte rundt disse og var ute på gresset , men kom seg heldigvis videre, eller det hadde ikke så mye å si for han hadde ikke noe der ute å gjøre. Flere og flere skled ut og det ble en parodi på et løp igjen. 

Vi hadde totalt feil oppsett og det fantes ikke grep eller styring. Etter syv runder begynte motoren i tillegg å fuske da det antagelig hadde kommet vann i forgasseren for den stoppa hver gang turtallet ble lavt og til sist var det bare å karre seg inn i depot.😥

Utslått, men ikke knust. Mads hadde kjørt veldig bra hele helga så dette hadde totaltsett vært en stor opptur igjen !!😀

Vinner ble Andreas K. Hagelund etter formidabel god kjøring med Joakim Vestli på 2. plass.😀 

Plasseringe for andre "Team Innland" førere.

CADETTI

Lasse Sætre:

Lasse hadde 4. beste tid på tidkjøringa og fikk 4. startspor i første innledende heat.

I 1. Finale fikk ikke mekaniker Torstein lov å starte motoren før start pga. motorstillhet. Dermed fikk han ikke frem bensin og justert motoren slik at da de skulle starte opp før løpet ville ikke motoren starte. Andre mekaniker brøt reglementet og startet likevel, mens Torstein ble nektet. Her MÅ løpsledelsen praktisere LIKHET FOR LOVEN da dette førte til at Lasse ikke fikk kjørt den første finalen !!! Torstein så sånn ut da han kom tilbake til teltet 😠 og det med god grunn.

Men den godeste Lasse gir deg ikke så lett og kjørte seg inn til en kjempefin 5. plass i 2. finale !!🙂

Andre Kullstad Haglund:

Andre kjørte en god tidkjøring og fikk 7. beste tid. Andre kjørte bare bedre og bedre og var på pallplass etter 2. innledende !

I første finale gikk det litt på tverke og kom inn på 12 plass, men kom sterkere tilbake i 2. finale og kom inn på en kjempefin 7. plass.🙂 

MINI

Theodor Olsen:

Theodor kjørte en til han å være en svak tidkjøring og endte på 11. beste tid.

I første innledende kom han på 16. plass🤨 

Da var det nok for mekaniker Olsen og han tok et KRAFTIG oppgjør med motoren og kart i pausa. Mekaniker Olsen så slik ut i fjeset da han begynte å skru😠 og slik🙂 så han ut etter at Theodor kjørte seg opp til 4. plass og bestetid i andre innledende heat !!

I første finale kom Theodor på en kjempefin 3. plass og i andre finale 4. plass !!😀

Da ble det en velfortjent sigar på mekaniker Olsen også !!

Sivert Anseth

Sivert kjørte en god tidkjøring og hadde 5. beste tid i sin gruppe. I første innledende avanserte han til 2. plass og etter andre innledende hadde han 1. plassen !!😀

I første finale datt han en plass ned, men kom inn til en kjempefin 2. plass !!😀

I andre finale skjedde det noe med motoren og den gikk kun å putra rundt banen og dessverre for Sivert falt han ned til 15. plass🤔

Henrik Østgård:

Henrik var bare passe fornøyd etter tidkjøringen og fikk 8. beste tid i sin gruppe.

Henrik kjørte utrolig godt i heatkjøringene og var på 2. plass etter andre heatet !!😀

Falt noe tilbake i første finale og endte på 8 plass.

I andre finale skjer det umulige og gasswiren ryker i masterrunden !!!😮

Henrik kommer garantert sterkt tilbake. 

Aleksander Vestli:

Aleksander kjørte en meget sterk tidkjøring og kom på 4. plass i sin gruppe 🙂. 

Falt noe tilbake i heatkjøringen og kom på 12. plass i første finale. I andre finale derimot fungert alt som det skulle og Aleksander kjørte seg inn til en kjempefin 6. plass !!🙂

Bård Heksum: 

Bård kjørte kanongodt i tidkjøringen og hadde 2. beste tid i sin gruppe.😀 

Kjørte meget godt i heatkjøringene og fikk 4. plass i første finale og PALLEN og 3. plass i andre finale !!😀 Dette var første pallplass for Bård i et stort løp, men det blir garantert ikke siste gang etter den kjøringa han viste denne helga !

GRATULERE BÅRD !

Thea Olsen:

Thea fikk 9. beste tid i tidkjøringa og en klar forbedring fra Varna og et godt utgangspunkt foran heatkjøringa.🙂

Var ikke så heldig i heatkjøringa og kom på 21. plass i første finale, men kjørte seg opp til en fin 17. plass i andre finale.

Vilde Danielsborg: 

Vilde kjørte en god tidkjøring og hadde 12. beste tid. 🙂Utover i heatkjøringen gikk det ikke fullt så godt og hun kom på 23. plass i første finale og kjørte seg opp til 20. plass i andre finale.

YAMAHA

Andreas Kulstad Hagelund:

Andreas har vært kommentert tidligere, men han var den desidert beste i Yamaha i helga og gjorde rent bord til tross for disk i første innledende.

Best på tidkjøringen, nr.3 i første finale og nr. 1 i andre finale !!!😀

Andreas viste STOR kjøring denne helga og taklet alle forhold.

Eskil Dahlen:

Eskil kjørte bra på tidkjøringen og hadde 7. beste tid i sin gruppe. Kom seg ikke helt opp igjen og kom på 11. plass i første finale og en fin  9. plass i andre finale.🙂

Simen Aaserud:

Simen hadde kjøpt seg Energyramme som skulle testes for første gang da han har gitt opp å få Kosmicramma si. Han tok 8. beste tid i sin gruppe i tidkjøringa.

I første finale tok han en fin 10. plass🙂, men kjørte ut tidlig i andre finale under svært vanskelige forhold.

Lars Løkken Huusa:

Lars kom ut med 14. beste tid i tidkjøringa. Var uheldig som mange andre og ble utkjørt i første innledende og også i første finale. I andre finale kjørte Lars seg inn til en akseptabel 17 plass.

Christopher Aasheim

Christopher kjørte godt på tidkjøringa og kom ut med 7. beste tid i sin gruppe. I heatkjøringa gikk det ut i første og heller ikke heldig i andre heatet. Kom sterkere tilbake i første finale på en 16. plass og kjørte veldig bra i andre finale hvor han tok en kjempefin 7. plass.🙂

Joakim Vestli

Joakim er tryggheten selv og holder til i teten uansett vær og føre. Han hadde andre beste tid i sin gruppe i tidkjøringa. Lå på 5. plass etter heatkjøringa og fikk 5. plass i første finale. I andre finale trosset han dårlige forhold med stabil og fin kjøring og kom inn på en suveren 2. plass !!😀

KZ2

Kenneth Østvold

Kenneth var utrolig stabil og var i en klasse for seg i hele helga.

Suverent best i tidkjøringa med bestetid i klassen og til alt overmål slo han banerekorden med over 2 sek !!!

I første finale kom han på andre plass, men i andre finale slo han grusomt  tilbake og tok en suveren seier !!!😀

GRATULERE KENNETH !

Mads og Steinar