NM gull, seier i NorgesCupen og seier i Ker-Ice Cupen

For andre året på rad ble Mads Emil Siljehaug Norgesmester i Formel Basic i søndagens finale som ble kjørt på Vålerbanen i helgen. Han vant også NorgesCupen og Ker-Ice cupen sammenlagt (den svenske cupen).

En helt utrolig sesong der det ble seier i 7 av 10 kjørte løp.

Førerne fra NMK Sør-Gudbransdal var i en klasse for seg i NorgesCupen med seier til Mads Emil og 2. plass til Joakim Trinerud Rognlien. Joakim nådde ikke helt opp i NM finalen pga. en noe trøblete bil og kom inn på 4. plass.

Helgen startet imidlertid dramatisk for Mads Emil. Etter forrige løp på Rudskogen takket motoren for seg og det måtte full overhaling til før NM. Han fikk motoren tilbake like før avreise, ble montert og skulle etter planen innkjøres på fritreningen fredag før finalene lørdag og søndag. Etter bare et par runder på treningen fredag, røyk toppakningen og han var på nippet til å gi opp og dra hjem. Han fikk tak i ny toppakning, men toppen måtte slipes på et motorverksted, noe som syntes umulig på en fredags ettermiddag. Heldigvis fikk han tak i en velvillig eier av Solør Motor som ville møte opp på verkstedet og slipe toppen om den ble fraktet ned på verkstedet hans. Toppen ble slipt og med god hjelp av bla. Bjørn Rognlien ( far til Joakim Trinerud Rognlien og Mads Emil sin argeste konkurrent ) fikk de satt sammen igjen motoren så den ble klar til lørdagens kjøring.

På lørdag fungert motoren perfekt og i kvalifiseringen fikk Mads Emil beste rundetid og med bestetid helt ned mot banerekorden.

I finalen lørdag hadde Mads Emil beste startspor, men fikk en dårlig start og ble liggende litt bak i feltet i starten av løpet. Han kjørte seg etter hvert frem i tetstriden og etter halvkjørt løp ble det klart at kampen om seieren ville stå mellom nettopp Joakim og Mads Emil. De knivet om ledelsen for hver meter, men da to runder gjensto var Joakim utenfor banen i en sving og da var løpet avgjort og Mads Emil kunne sikre seieren.

I søndagens finale var det Norgesmesteren skulle kåres. Mads Emil hadde beste startspor siden han vant lørdag, fikk en veldig god start og fikk en luke allerede etter første runde. Denne ledelsen ga han aldri slipp på og kunne bare kontrollere inn de siste rundene som Norgesmester for andre år på rad.

Dette var siste løpet for Mads Emil i Formel Basic da han neste år vil ta steget videre og prøve seg i andre klasser. Hva det blir vil han bruke vinteren på å vurdere, men at vi får se han tilbake bak rattet i en bil på en asfaltbane er nok ganske sikkert.

I Shortcar 600 vant Eskil Dahlen Lillehammer og NMK Sør-Gudbrandsdal, finalen både lørdag og søndag, men dette er en gjesteklasse og har ikke NM status. Eskil kjører sammen med Shortcar 1000 klassen og kjørte fra mange av de mer etablerte kjørerne i den største klassen.