Mads , Kenneth og Dennis klare til finalekjøring

Mads , Kenneth og Dennis klare til finalekjøring

Løpsrapport fra Ålesund 21.05.2011

Dette ble et "annerledesløp " litt uvant fra det vi er vant med, men morsomt og fartsfylt var det.

Da det ikke var lagt opp til trening på fredag før løpet så reiste vi oppover fredag ettermiddag. Vi skulle stå i i Energyteltet sammen med Trond og Kenneth Østvold og da vi kom frem var allerede teltet oppe og det var bare å få ut utstyret og gjøre seg klar for morgendagen. Dennis og Roy Espen Olsen skulle også være i teltet.

Været hadde vært bra tidligere på dagen, dog noe ustadig da det kom inn noen byger i vindkastene.

Etter at utstyr var på plass og kartene nogenlunde klare til løpsdagen reiste vi i teltet sammen med Geir Tony til hotellet og avsluttet dagen med en bedre middag på en restaurant i Spjelkavik. En perfekt oppladning.

Her kommer løpsrapport fra Yamaha Masters i Aalesund 21.05.2011

Løpsdagen starta vi tidlig fra hotellet da vi skulle starte med første treningesheat kl 0800.

Siden det ikke var trening på fredag skulle det kjøres 4 treningeheat om morgenen.

Deretter to innledende heat som var delt i to grupper.

Så var det prefinale som gikk over 30 min, ca 60 runder. Her skulle det kjøres 10 min, så ble feltet samlet igjen og det skulle kjøres en masterrunde. Så var det nye 10 min og ny masterrunde, Her var det også lagt inn spurtpriser.

Finalen til slutt skulle kjøres i 15 min.

Treningsheatene gikk litt over stokk og stein for vår del da vi følte at vi aldri fikk roa oss ned og satt opp karten slik vi ønsket og der må vi skylde på det ustadige været. Vi måtte følge med på været til stadighet for det skifta fra min til min. Da vi hadde gjort klart med slicks og trilla ut fra teltet og skulle til startoppstilling, så bøtta det ned og det var bare å rygge inn igjen og på med regndekk i en viss fart. Ut fra teltet igjen svett, stressa og rød i toppen 3 min før start så skein sola igjen !!! F.. inn igjen og av med regndekka. Heldigvis tok Rune Rødset en overordnet avgjørelse og opplyste om at ingen heat ble startet før alle var klare og hadde de dekka de ønsket å starte med. Det hjalp og vi fikk roa oss ned litt.

Heatkjøringa var delt i to grupper og Mads starta i første gruppe etter trekt startoppstilling. Han starta som nummer 7 og kom inn på 8. plass. Fungerte greit nok.

Dennis kom inn på 4. plass og Andreas på 6. plass i vår gruppe.

I andre heatkjøringa kom Dennis innpå 4. plass, Mads på 5. plass og Andreas på 7. plass i vår gruppe. Se video av heatet her.http://www.youtube.com/watch?v=3C7x-oMJT64

Legg spesielt merke til den tekniske kjøringa til Kenneth Årsnes (nr.62) da han kjører forbi meg og Dennis (nr.66) etter ca 7 min. Marius nakken har nr. 4

Prefinalen ble kjørt på slicks da været hadde roa seg noe og det holdt seg stort sett tørt hele heatet. Vi hadde truffet bra på oppsett og motor fungert også veldig bra. Det var til dels tøff kjøring og det ble en del knuffing og kamp om plasser, men det slo begge veier. Det ble tidlig klart at Kenneth Årsnes var i en klasse for seg og kjørte fantastisk godt fra første heat.

Plasseringer i prefinalen for oss "lokale helter" ble:

Kenneth Østvold nr. 9

Mads Emil  nr. 11

Andreas Haglund nr. 17

Joakim Vestli nr. 20

Dennis Olsen ble disket pga noen få gram for lite på vekta.

Finalen ble kjørt på regn da det satte inn med permanent regn. Kenneth Årsnes tok straks kommandoen og ledet klart fra start til mål. Utrolig god kjøring og det ble ennå mer tydelig på regn at denne banen hadde han fullstendig i lomma !

Mads kjørte bra innledningsvis og kjørte seg opp noen plasser i første halvdel av løpet. Så fikk han en skikkelig dytt og brukte karten som gressklipper i 20 m før han med et nødskrik fikk humpa seg inn på bana igjen, men tapte 4-5 plasser og disse klarte han aldri å ta inn igjen. Vi hadde nok bomma litt på dreving også for det ble tungt ut av svingene.

Plasseringer i finalen for oss lokale ble:

Kenneth Østvold nr. 4

Dennis Olsen nr. 8

Joakim Vestli nr. 12

Mads Emil nr. 15

Andreas Haglund nr. 16

Arrangørene hadde lagd et morsom og litt annerledes løp med kaffe og vaffelservering i pausa og med GEDIGEN premieutdeling inkl. middagservering i stortetet etter løpet. Flott arrangert på alle måte.

Mads Emil og Steinar